Argentum-konferansen 7. februar

Hvordan får vi flere kvinnelige investorer og gründere?

 

 

 

 

 

Norge er et av verdens mest likestilte land. Likevel oppleves deler av næringslivet som lite mangfoldig. Kun 1/5 av nye aksjeselskaper i Norge har kvinnelig gründer, og kvinnelige gründere mottar en mindre del av investorenes midler enn antallet skulle tilsi. Dette ønsker vi å gjøre noe med. Sammen med Argentum inviterer Connect Vest, Kvinner InVest, Nordic Impact og SHE til en kveld der vi setter fokus på mangfold i tidligfasemiljøet i Bergen.

På scenen møter vi gründere og investorer som skal inspirere oss med historier fra sine selskaper og investeringer. Etter det faglige innholdet inviterer vi til mingling med servering. Vi får også en smakebit av det Bergens Tidende omtaler som «en omfavnelse av et album», når bergensartist Marthe Wang entrer scenen.

Du vil møte

Astrid Skreosen er CEO og gründeren bak Asap Norway, som utvikler og produserer laken som absorberer store mengder væske. Astrid arbeidet i mange år som hjelpepleier og fikk ideen til Asap Norway etter en travel vakt på fødeavdelingen i 2007. Hun tok saken i egne hender og i 2012 sendte Asap Norway ut sine første produkter på markedet. Astrid kommer til oss for å fortelle om hvordan hun utviklet en idé til et ferdig produkt og om den lange veien til markedet.

Joachim Høegh-Krohn har over 20 års erfaring fra kapitalforvaltning og har ledet Argentum siden 2006. Han har tidligere vært administrerende direktør i DNB Kapitalforvaltning, investeringsdirektør i Vital Forsikring og ledet flere forretningsenheter i Vital Forsikring. Han har en doktorgrad i finansiell økonomi og har vært forsker ved SNF, NTNU og NHH. Joachim gleder seg til å ønske velkommen og kommer nok også til å benytte anledningen til å fremsnakke private equity-bransjen. Som leder i en bransje som både er, og historisk har vært, mannsdominert, brenner han for å få flere kvinner inn på investeringssiden.

Agathe Bøe Risa har lang fartstid innen bank og finans. Hun har startet selskapene Metis Bemanning og Metis Education, er partner i Metis Education og sitter i styret i flere selskaper. Agathe investerer både sin kunnskap og kapital i tidligfaseselskaper. Hun er nestleder i BAN Bergen og en av initiativtakerne bak Kvinner InVest. Hun brenner for at kvinner skal komme mer på banen som eiere og vil delta i en spennende paneldebatt.

Haakon Brunell er med-gründer og leder for Katapult Accelerator, et investeringsprogram og en akselerator for oppstartsselskaper. Haakon jobbet tidligere i McKinsey & Company der han hadde ulike lederposisjoner og jobbet med energi, private equity og innovasjon. Han har også bakgrunn fra NBIM, gründererfaring og erfaring med engleinvesteringer. Denne kvelden har Haakon lovet å dele sine beste råd for engleinvestorer og gründere med publikum.

Silje Blindheim og Siri Linn Haugen er gründerne som med sitt egenutviklede treningskonsept gjør basistrening gøy. Silje er utdannet lektor og idrettspedagog, og ansatt ved Norges Idrettshøyskole og Olympiatoppen Vest. Siri Linn er adjunkt og idrettspedagog med over 20 års erfaring fra bransjen som instruktør, lærer og eier av treningssentre. I 2012 lanserte Silje og Siri Linn Basisball. Treningskonseptet har fått et godt fotfeste i Norge og gründerne kommer til oss for å fortelle om hvordan Basisball skal vokse videre.

Magnus Selven er leder for investeringsrådgivning i Sbanken. Han er samfunnsøkonom og har lang fartstid innen sparing og investeringer for privatpersoner. Magnus har overordnet ansvar for Sbankens mest effektive investeringsrådgiver: den nye spareroboten. Han brenner for å gjøre sparing med risiko mindre skummelt, og kommer til oss for å gi gode tips om hva han mener bør ligge til grunn når man bygger en god investeringsportefølje.

Ingibjörg Meyer-Myklestad leder kommunikasjon- og markedsavdelingen i Argentum. Hun har tidligere arbeidet i DNB, hvor hun blant annet jobbet som analytiker i Oslo og New York. Ingibjörg har også flere års erfaring som kommunikasjonsrådgiver i Burson-Marsteller og er tidligere journalist. I tillegg til å lede oss gjennom kveldens faglige program, skal Ingibjörg dele Argentums rykende ferske analyse av det nordiske venturemarkedet.

Heidi Aven er teknologigründeren som har et stort engasjement for kvinner og investeringer. Hun er grunnlegger og eier av SHE Community. Organisasjonen arbeider for et mer mangfoldig næringsliv og står blant annet bak SHE Conference, Nord-Europas største lederskapskonferanse for kvinner. Heidi har blitt kåret til den mest innflytelsesrike kvinnen i teknologibransjen i Norden av Business Insider.

Sigrid Nedkvitne er en av de 50 kvinnene som ODA-nettverket og Abelia har kåret til Norges fremste teknologikvinner i 2018. Hun står bak Friskus.com som er en interaktiv aktivitetskalender for kommunal og frivillig sektor. Møteplassen skal gi innbyggerne bedre opplysninger om hva som arrangeres i nærområdet, og forenkle arbeidet i frivillig sektor. Friskus et av svært få kvinnelig eide og styrte IT-selskaper med bred kompetanse innen helse. Nylig fikk selskapet inn fem kvinnelige investorer. Sigrid kommer til oss for å fortelle om selskapet og investorene.

Torill Eidsheim er stortingsrepresentant fra Hordaland. Hun har sin yrkesbakgrunn fra reklame og markedsføring der hun har erfaring fra byrå, avis, tekstilindustri og bokbransje. Hennes politiske bakgrunn er fra kommunalt, fylkeskommunalt og nasjonalt nivå. I 2013 ble Torill valgt inn på Stortinget og hun er nå medlem i Helse- og omsorgskomiteen. Som politiker er hun opptatt av at kvinner oppfordres til å satse og investere innen sine fagområder. Torill vil delta i en spennende paneldebatt.

Ingrid Teigland Akay er kirurgen som hoppet av legekarrieren for å bli investor. Hun er grunnlegger og leder for det norske venturefondet Hadean Ventures og har i flere år arbeidet med investeringer i tidligfase, blant annet i et av verdens største venturefond innen helse, Inventages. Ingrid Beyer har lang erfaring innen bank og finans, blant annet fra Eika Gruppen hvor hun arbeidet med strategi og forretningsutvikling. Hun er utdannet siviløkonom og er leder for Investor Relations i Hadean Ventures. Ingrid og Ingrid kommer til oss for å dele sine erfaringer med investeringer i oppstartsselskaper i helsesektoren.

Les hele programmet

Etter det faglige innholdet inviterer vi til mingling med servering. Her kan du bli kjent med de spennende vestlandsselskapene AbleOn, Basisball, FeC, Friskus, IceCo og weCare. Vi får også en smakebit av det Bergens Tidende omtaler som «en omfavnelse av et album», når bergensartisten Marthe Wang entrer scenen.

Når: 7 februar, kl. 16 – 21

Sted: Scandic Bergen City, Håkonsgaten 2-7, Bergen

Meld deg på arrangementet her