Argentum investerer i Explore Equity Partners

Oslo, 17. januar: Explore Equity Partners sitt første fond har hentet 150 millioner kroner fra Argentum og gjør nå sin andre investering i norske View Ledger. Fondet, som skal investere i nordiske selskaper med et uforløst vekstpotensial, er startet av tungvekterne Henrik Lisæth og Simen Vier Simensen.

Argentum er en av de første investorene i det nyetablerte fondet. Administrerende direktør i Argentum, Joachim Høegh-Krohn, trekker frem at det nye fondet vil tilføre ikke bare kapital, men også verdifull erfaring om internasjonal vekst til modne bedrifter med uforløst vekstpotensial.

─ Vi er svært fornøyde med å støtte et nytt, norsk eiermiljø som vi har stor tro på. Explore Equity har et erfarent team som utfyller hverandre godt. Teamet bak har mange års erfaring fra norsk og internasjonal finansbransje og vil tilføre norske bedrifter verdifull erfaring, sier Joachim Høegh-Krohn, administrerende direktør i Argentum.

Skal dyrke frem nordiske markedsledere

Explore har så langt gjort to investeringer og begge i Norge. Fondet gjorde sin første investering i det norske design- og kommunikasjonsselskapet Face2face. Den andre investeringen er i View Ledger, som leverer skybaserte løsninger i sanntid innenfor regnskap, rådgivningstjenester og implementering av ERP-systemer.

Fra sitt kontor i Oslo skal Explore Equity Partners jakte selskaper som har potensial til å innta lederrollen i sin bransje. Fondet skal gjøre minoritetsinvesteringer i modne selskaper, som de så vil utvikle videre sammen med selskapets eksisterende eiere. Ved å ta en mindre eierandel enn mange av de andre oppkjøpsfondene, skiller Explore seg fra de fleste andre private equity-investorer i Norden. Målet er bl.a. å unngå å ta del i prisingskarusellen de har observert i markedet de siste årene.

─ Vi tilbyr en løsning for bedriftseiere som ønsker å bli værende på eiersiden og ta del i den videre verdiskapningen, samtidig som selskapet får inn nye krefter som kan bidra til å akselerere vekst, forklarer Henrik Lisæth, partner i Explore Equity Partners.

Tungvektere i spissen

Henrik Lisæth er tidligere partner i FSN Capital og står bak fondet sammen med tidligere direktør i McKinsey Norge, Simen Vier Simensen. Duoen har bred erfaring fra kapitalforvaltning og konsulentbransjen og har tidligere arbeidet sammen om restruktureringen av Skagen Fondene.

Med seg på laget har de fått Caroline Bakalovic Kjeksli som investeringsdirektør. Totalt består teamet av seks ansatte med til sammen 60 års erfaring med utvikling av selskaper i Norden og Europa.

─ Vi var tidlig i kontakt med Argentum og er svært fornøyd med at en av Nordens største fondsinvestorer er blant våre første investorer og også har fått med seg to av sine private programinvestorer, avslutter Henrik Lisæth.

Faktaboks Argentum

 • Argentum er statens investeringsselskap for investeringer i aktive eierfond (ofte kalt private equity). Selskapet forvalter også kapital på vegne av private profesjonelle investorer.
 • Argentum investerer i aktive eierfond i Norge og internasjonalt, samt i globale energifond.
 • Argentum er en av de ledende aktørene i Nord-Europa med en investeringsportefølje på over 100 fond.
 • I tillegg til investering i nyetablerte aktive eierfond, omfatter virksomheten investeringer i aktive eierfond via annenhåndsmarkedet og ko-investeringer.
 • Argentum er den største investoren i norske venturefond med kommitteringer på rundt tre milliarder kroner til 31 norske venturefond.
 • Årlig, gjennomsnittlig avkastning (IRR) siden oppstart er 15 prosent per andre kvartal 2018.
 • Selskapet har 24 ansatte og hovedkontor i Bergen.

Faktaboks Explore Equity Partners

 • Explore Equity Partners ble etablert i 2016 av Henrik Lisæth, Simen Vier Simensen og Caroline Bakalovic Kjeksli.
 • Henrik Lisæth har 15 års erfaring som partner fra den norske forvalteren FSN Capital, og har tidligere erfaring fra Morgan Stanley og BCG. Simen Vier Simensen har bakgrunn som direktør i McKinsey & Company og var blant annet leder for McKinseys Oslokontor.
 • Holder på å reise sitt første fond, Explore Equity I, som til nå forvalter ca. 700 millioner kroner.
 • Explore Equity Partners har seks ansatte og hovedkontor i Oslo.
 • Explore Equity I skal investere i selskaper med vekstpotensial og hvor dagens eiere ønsker å ta en aktiv del i den videre utviklingen av selskapet.
 • Explore Equity I sin første investering var det norske i selskapet Face2Face. Andre investering var nylig i norske View Ledger.

 

Kontaktinformasjon Explore Equity Partners

Henrik Lisæth                                   hl@exploreequity.com / +47 414 11 983

 

Kontaktinformasjon Argentum

Ingibjörg Meyer-Myklestad       imm@argentum.no / +47 906 05 505