Dette gjør Argentum under Arendalsuka

Arendalsuka er et av Norges viktigste møtepunkter for politikk og næringsliv. Foto: Ragne B. Lysaker

Sammen med Handelshøyskolen BI skal Argentum arrangere to debatter under Arendalsuka 2019, hvor vi tar opp brennhete temaer innen finans og næringsutvikling: Kvinneandelen i norsk finansbransje og den økte internasjonal interessen for nordiske selskaper i tidlig fase. Les mer om hvert arrangement nedenfor. Vi håper å se deg der!

Se hele programmet for Arendalsuka her.


Hvordan kan vi få flere kvinner inn i finansbransjen?

Når stadig flere kvinner tar plass i sentrale posisjoner i Norge er det bra for likestillingen, men også for virksomheten: Selskaper med kvinner i ledelsen i snitt leverer 47 prosent høyere avkastning på egenkapitalen enn de som ikke har det, viser McKinsey sin Women Matter-rapport fra 2017. Derfor er det viktig at finansbransjen henger med i timen og klarer å rekruttere de gode hodene av begge kjønn. I denne debatten spør vi hvorfor finansstudiet taper i konkurransen om å tiltrekke kvinnelige studenter, og hvordan finansbransjen generelt kan øke andelen kvinner.

Dette er tema for vår andre frokostdebatt, onsdag 14/8. Her får vi høre fra Hilde C. Bjørnland ved Handelshøyskolen BI, Ingrid Teigland Akay fra Hadean Ventures, Rikke Eckhoff Høvding fra Norsk Venturekapitalforening og Ellen Amalie Vold, fungerende kommunikasjonsdirektør i Argentum.

  • Tidspunkt: Onsdag 14/8 2019, 08.30–10.00
  • Sted: Thon Hotel Arendal, Plenumssal
  • Les mer om arrangementet her

Hvordan kan Norge lykkes med global skalering og internasjonalisering?

Argentums markedsrapport for det nordiske private equity-markedet i 2018 viser at det er en økende interesse for Norden blant internasjonale aktører. Vi tiltrekker oss mer kapital fra utsiden av Norden, det er flere selskaper som vokser seg utover landegrensene og kvaliteten på selskapene øker. Dette er med på å bygge og utvide det norske økosystemet for innovasjon. Spørsmålet nå er hvordan vi kan utnytte dette momentet for å oppnå ytterligere vekst.

Her får vi blant annet møte Argentum-sjef Joachim Høegh-Krohn, økonomiprofessor Per Ingvar Olsen fra Handelshøyskolen BI, Mathias Mikkelsen som har startet timeføringsverktøyet Memory og Bjørn Stray fra vekstfondet Northzone.

  • Tidspunkt: Onsdag 14/8 2019, 10.30–12.00
  • Sted: Thon Hotel Arendal, Plenumssal
  • Les mer om arrangementet her

Kontaktperson hos Argentum:

Christoffer Gundersen, rådgiver (cg@argentum.no / +47 920 82 228)