E24: Handelsuro og brexit gjør norske selskaper attraktive

I E24s sak fra 8/8-19 om den økte interessen for norske og nordiske selskaper, er administrerende direktør i Argentum, Joachim Høegh-Krohn, intervjuet. Han tror appetitten for norske selskaper fra utenlandske investorer vil fortsette å være høy.

– At vi har en økende grad av internasjonale investorer i Norge er en trend som har kommet for å bli. Samtidig blir norske fond også mer internasjonaliserte, og investerer mer og mer i land som Sverige, Tyskland og Storbritannia, sier Høegh-Krohn.

Videre ble Høegh-Krohn spurt om eskalering i handelskrigen mellom USA og Kina har ført børsene nedover i begynnelsen av august. Han tror det må mer til enn fallet man har sett til nå for at private equity-markedet kjølner.

– Private equity-markedet er jo ikke like volatilt som børsen, og man må nok se en korreksjon på mellom 10–15 prosent før det påvirker hvordan fondene tenker. Den underliggende operasjonelle driften er langt viktigere enn prising, sier Høegh-Krohn.

Han er spent på hvordan av året vil utvikle seg.

– 2019 har vært et vanskelig år å spå, og det store spørsmålet nå er om usikkerheten i markedet fortsetter, men om det stabiliserer seg vil vi nok se mange transaksjoner utover høsten, sier Høegh-Krohn.

Les hele saken hos E24 her.