Argentum lanserer ny markedsrapport

I disse usikre tider er det et lyspunkt å kunne se tilbake på et solid fjorår for nordisk private equity, der tallene er særlig lystig lesning for venturesegmentet. Nedenfor ser du noen av hovedfunnene fra årets rapport.

Her kan du lese The state of Nordic private equity 2019.

2019 var et nytt «gullår» for nordisk private equity. Aktiviteten var særlig god for nordiske selskaper i venturefasen som økte antallet investeringer for tredje år på rad og passerte én milliard euro for første gang i vår monitorering. Du kan lese mer om funnene i venturesegmentet her.

Blant nye selskaper som har hatt mest mest suksess i vår region, er teknologiske nyvinninger en rød tråd. Teknologi står også sentralt i de tre strukturelle veksttrendene som Bjarne Lie i Verdane tror har mest potensiale. Du kan lese vårt intervju med Lie her.

Når vi snakker om å vokse selskaper og skape nye jobber, bør dette skje på bærekraftig vis. I fjor dominerte klima og bærekraft diskursen i befolkningen, i næringslivet og blant politikere i de nordiske landene. I markedsrapporten har vi intervjuet noen sentrale aktører i nordisk private equity om hvordan de påvirkes og påvirker på dette feltet. Du kan lese artikkelen her.

I slutten av mars, når vi publiserer våre tall og vår analyse, er våre samfunn og den globale økonomien kastet ut i usikkerhet på grunn av utbruddet av koronaviruset. Vi har pratet med en rekke aktører i vår bransje om hvordan deres tanker om krisen vi står i, som du kan lese her.

– Private equity er godt tilpasset tider med restrukturering og reorganisering, og vi kan forvente slike effekter nå. Det vil bli både utfordringer og muligheter for vår bransje, sier Joachim Høegh-Krohn, administrerende direktør i Argentum.