FA: Hadean Ventures selger selskap med lovende vaksinekandidat for covid-19

Ingrid Teigland Akay, toppsjef i helsefondet Hadean Ventures. Foto: Maria Amelie

I mars skrev vi om koronavirusets påvirkning på nordisk private equity. Der intervjuet vi blant andre Ingrid Teigland Akay, lege og sjef for Hadean Ventures, om porteføljeselskapet Themis Bioscience som jobber med en vaksinekandidat for covid-19.

– Det er bra at mange grupper jobber parallelt, siden vi ikke vet hvilken tilnærming som vil fungere til slutt. Forhåpentligvis vil det være flere. Tidslinjen som er indikert av de fleste er at vi har en vaksine på plass om 12 måneder fra nå. I midten av mars fikk vi vite at de første kliniske testene har startet i USA. Dette betyr at den første vaksinen nå blir testet i mennesker etter en svært rask utviklingsprosess. Vi kan ha forhåpninger om at vitenskapen vil takle denne utfordringen, sa Akay til oss den gang.

Investeringen på nær 50 millioner kroner i Themis ble gjort sommeren 2019. Nå er selskapet solgt til den amerikanske kjempen Merck, og omtales i dagens Finansavisen som en av de mest lovende vaksinekandidatene for covid-19. Argentum investerte i Hadean Ventures for første gang høsten 2017 og er omtalt i saken.

Du kan lese Finansavisen-saken her (bak betalingsmur).