E24: Tror koronakrisen kan gjøre helseteknologi til den neste vinneren

Foto: Ilja C. Hendel

I dag er Argentums administrerende direktør, Joachim Høegh-Krohn, intervjuet i E24 om markedsrapporten vår for Q1 2020. Her trekker han blant annet frem helseteknologi som en potensiell vinner etter krisen.

– Denne krisen har utspring i helse og vi ser at mange politikere og myndigheter erkjenner at man var for dårlig forberedt, blant annet med for dårlig egenproduksjon av materiell. Vi tror at dette gjør at man får en helt annen etterspørsel og vilje til å satse på helse fremover, sier Høegh-Krohn til E24. Les saken her (bak betalingsmur).

Ingen bransjer er upåvirket av koronaviruset og spesielt Norge er truffet hardt av det påfølgende oljeprisfallet. Investeringer i oppkjøpssegmentet holdt seg stabilt i første kvartal sammenlignet med samme kvartal i 2019, mens ventureinvesteringer falt 36 prosent. Dette tyder på redusert investeringsvilje hos tidligfaseinvestorer, og aktiviteten er særlig lav i Danmark og Norge. Både salg og kjøp av teknologiselskaper innen venture ble halvert i kvartalet, noe som tyder på økt usikkerhet hos investorene.

Flere bedrifter og privatpersoner har prøvd ut ny teknologi som videokonferanser eller netthandel den siste tiden, og vi tror det vil lede til varige endringer i forbruksmønstre. Nettbutikker, virksomheter som leverer mat på døren eller legger til rette for å jobbe hjemmefra, samt softwareselskaper med gjentakende lisensinntekter, kan bli noen av vinnerne i denne krisen.

Du kan lese hele kvartalsanalysen her.