Shifter: Argentum i spissen for norsk havtech-akselerator

Fagansvarlig Per Ingvar Olsen ved Handelshøyskolen BI, Argentum-topp Joachim Høegh-Krohn, Hoa Le Nguyen, leder for 100scaleups og administrerende direktør Owe Hagesæter i GCE Ocean Technology. Foto: BI/Presse

– Norge har lange tradisjoner fra havnæringene og har bygget seg opp en uvurderlig kompetanse innen havteknologi, sier Argentum-sjef Joachim Høegh-Krohn.

Sammen med den Bergen-baserte næringsklyngen GCE Ocean Technology, Handelshøyskolen BI og entreprenørskapssenteret til Massachusetts Institute of Technology (MIT), har Argentum etablert en egen akselerator for norske vekstbedrifter innen havnæringen under 100scaleups-paraplyen. Akseleratoren er en del av samarbeidet som BI og Argentum inngikk i 2019. Det skriver Shifter om i dag.

– Norge har lange tradisjoner fra havnæringene og har bygget seg opp en uvurderlig kompetanse innen havteknologi som kan gi en internasjonal konkurransefordel hvis den forvaltes riktig. Vi ønsker å bidra til å styrke bedriftenes globale konkurransekraft og dermed også norsk næringsliv, sier Joachim Høegh-Krohn, administrerende direktør i Argentum.

Foreløpig er seks selskaper bekreftet på deltakerlisten til høstens program, alle norske. Disse er GreenstatHead EnergyProWellPlan, Earth Science AnalyticsBergen Carbon Solutions og Aanderaa.

– Norge har en unik mulighet til å ta en strategisk posisjon i havnæringene gjennom innovasjon og videreutvikling av forretningsmodeller for fremtiden. Dette programmet kombinerer ressurser fra det fremste innen forskning med tung ekspertise fra industrien for å tilby skreddersydde løsninger for at deltakerne skal lykkes, sier professor og fagansvarlig Per Ingvar Olsen ved Handelshøyskolen BI.

Du kan lese hele Shifter-saken her.