FA: Hadean Ventures etablerer nytt fond med Argentum på laget

Ingrid Teigland Akay, toppsjef i helsefondet Hadean Ventures. Foto: Maria Amelie

Hadean-sjef Ingrid Teigland Akay sier til Finansavisen at hun er fornøyd med resultatene fra første fond som har gitt en avkastning på godt over 50 prosent.

Norske Hadean Ventures etablerte sitt første fond i 2017 og investerer i europeiske ventureselskaper innen helseteknologi og livsvitenskap. Nå etablerer de sitt andre fond og har ambisjoner om å hente inn et større fond enn forrige gang.

Finansavisen intervjuer flere av investorene i det nye fondet, deriblant Argentums Joachim Høegh-Krohn. Han sier følgende til avisen om hvorfor Argentum ønsket å bli med videre som investor:

– Helseteknologi og livsvitenskap vil være en vekstbransje og vi mener Hadean er godt posisjonert til å velge fremtidens vinnere. Jeg sikter da særlig til teamets kvalitet, at de har nettverk i hele Europa og den erfaringen vi har hatt med Hadean i deres første fond, sier Joachim Høegh-Krohn.

Pandemien har ført til et oppsving i helsesektoren, noe vi så i vår siste markedsrapport som tar for seg 2020 til og Q3 (les mer). Der vi fant at sektoren er den som tiltrakk seg nest flest investeringer i venturesegmentet i fjor.

Les hele saken i Finansavisen her (bak betalingsmur).