Shifter: Rekordmange ventureinvesteringer i Norden i 2020

Ingrid Teigland Akay, sjef for helseinvestoren Hadean Ventures. Foto: Fredrik Heggelihaugen

Shifter skrev nylig om Argentums ferske markedsrapport for 2020, The State of Nordic Private Equity. Les saken her.

Det ble inngått rekordmange venture-avtaler for rekordhøye summer i Norden i fjor. Men i samme periode strupet investorene som fyller opp disse investeringsfondene kapitaltilførselen, skriver Shifter og referer til markedsrapporten.

Nordiske venturefond hentet i fjor 906 millioner euro, eller rundt 9,1 milliarder kroner, i frisk investeringskapital. Til sammenligning var summen nesten tre milliarder i 2019, ifølge rapporten.

– Som ventet påvirket pandemien mange fonds mulighet til å lukke i fjerde kvartal 2020. Nå kan vi se frem til et nytt, solid år for finansiering i 2021, spår kommunikasjonsdirektør i Argentum, Ingibjörg Meyer-Myklestad.

Ingrid Teigland Akay, sjef for Hadean Ventures som driver med helseinvesteringer, er også intervjuet i saken.

– Jeg opplever at det er voksende interesse for å investere i venturefond, og det har jo sammenheng med at avkastningen som VC-fond generer har gått betraktelig opp de seneste årene – dette skaper appetitt, sier Teigland Akay til Shifter.

Les hele saken i Shifter.no her.

Les mer om aktiviteten i det nordiske venturesegmentet i 2020 her.