Argentum trekkes frem i rapport om finansbyen Bergen

En fersk rapport om finansbransjen i Bergensregionen viser en svært positiv utvikling de siste fem årene. I rapporten blir et av Argentums talenter også trukket frem.

Bergen Næringsråd står bak kartleggingen som de gjorde sist gang i 2015.
Siden den gangen har bransjen vokst betydelig.

I 2015 jobbet det 5 870 ansatte innenfor finans i regionen. Rapporten viser at sysselsettingen har økt med 20 prosent til 7 067 ansatte fordelt på 157 virksomheter i 2020.

Den totale forvaltningskapitalen i Bergensregionen er på 1 298 milliarder kroner, målt som ren forvaltningskapital i tillegg til utlånsvolum. Dette er på samme nivå som et helt norsk statsbudsjett.

Les hele rapporten her.

Argentum-talent får honnør

Oda Elisabeth Knudsen

Oda Elisabeth Knudsen er senior investment Associate i Argentum.

Argentums administrerende direktør, Joachim Høegh-Krohn, og Oda Elisabeth Knudsen, Senior Investment Associate, er intervjuet i rapporten.

Knudsen trekkes også frem i rapporten som et av de unge talentene i Bergens finansmiljø.

– Oda er en faglig kapasitet som vi setter veldig pris på i Argentum. Etter hun var intern hos oss i 2018, var vi ikke i tvil om at vi ville ha henne med videre etter endt studier. I Argentum har hun fått utvikle seg videre og har til tross for sin unge alder opparbeidet seg mye erfaring og ansvar i investeringsteamet vårt, sier Argentum-sjef Høegh-Krohn.

– Hovedkontor i Bergen spiller en viktig rolle

Knudsen selv har mange tanker om hvordan finansbyen kan utvikle seg videre og bli enda mer interessant for studenter.

– For meg har det alltid handlet om å gripe den beste muligheten uavhengig av sted. Da jeg gikk ut fra NHH, valgte jeg Argentum, ikke nødvendigvis Bergen. I ettertid har jeg derimot innsett at det at Argentum har hovedkontor i Bergen faktisk spiller en viktigere rolle enn jeg først tenkte, sier Knudsen.

– Det er ikke uten grunn at alle snakker om den gode kulturen i Bergen. Byen er stor nok til å ha mangfoldet, samtidig er den liten nok til at vi klarer å få til samarbeid og møtearenaer på tvers av næringer. Det skaper synergier som nok er vanskeligere å få til i større miljø. Bergen får ofte skryt for å være en perfekt studentby på grunn av det kompakte miljøet – det mener jeg også overføres til arbeidslivet, legger hun til.

Internship er ofte veien til fast stilling

Knudsen tror det er viktig å synliggjøre hvilke muligheter som finnes i Bergen, og at byen kan bli bedre på å utnytte den «gaven» det er med at så mange studenter kommer hit.

– Byen har to av landets ledende finansutdanninger. Jeg tør å påstå at det finnes en stor andel studenter som ville blitt igjen i Bergen så lenge det finnes en god jobbmulighet, sier Knudsen.

Hun tror det er en stor fordel å tilby internship, slik som Argentum gjør, fordi det er en god mulighet til å bli bedre kjent med selskapene i byen allerede i studietiden.

– Samtidig er det en rekrutteringsarena for selskapene. Vi må vise at det også finnes muligheter i Bergen, og da må vi bli mer synlige. Å forsterke koblingen mellom næringsliv og utdanningsinstitusjonene tror jeg er et viktig tiltak, avslutter Knudsen.

Les mer om sommervikarprogrammet vårt her.