Smart Retur satser med aktive eiere i ryggen

Lørdag 16. oktober skrev Finansavisen en reportasje om Smart Retur, et retur- og logistikkselskap som har revolusjonert pallebransjen i Norden. Argentum er investert i selskapet via sin investering i et av fondene til Norvestor. I artikkelen er Argentum-sjef Joachim Høegh-Krohn intervjuet og vår siste markedsrapport blir sitert.

– Smart Retur er lengst frem i bransjen på digitale løsninger som gjør det enkelt for kundene å optimalisere pallelogistikken og kjøre færrest mulig trailerlass med paller, slik at miljøavtrykket blir så lavt som mulig. De har profesjonalisert hele bransjen, men det er fortsatt mye som gjenstår, sier Norvestor-partner Fredrik Korterud i saken.

Selskapet skal vokse videre. Med Norvestor er det friske penger til ytterligere investeringer, og daglig leder Søren Eriksen har nok av ting han vil bruke penger på.

– Paller av plast er fremtiden, sier Eriksen. Plastpaller betyr lenger levetid, mindre hogst av skog og lettere vedlikehold, noe som gjør at de avgir et langt mindre CO2-avtrykk.

I reportasjen er Argentums siste markedsrapport brukt som datagrunnlag. Tallene for første halvår viser at det er gjort 321 nyinvesteringer i nordiske selskaper. Det er første gang siden Argentum startet med rapporteringen i 2008 at antall transaksjoner overstiger 250. Investert beløp er 129 milliarder kroner. Les hele markedsrapporten for første halvår her.

– På alle akser ser vi rekorder, sier Joachim Høegh Krohn, administrerende direktør i Argentum.

Les hele saken ved å trykke på bildet under.