FA: Staten tjente 4,5 milliarder på private equity

Joachim Høegh-Krohn, Argentum

FLYR HØYT: Adm. direktør Joachim Høegh-Krohn i Argentum tjente 4,5 milliarder kroner for staten i fjor. Foto: Ilja C. Hendel

Argentum traff blink med investeringene i fjor og leverte en avkastning på nesten 50 prosent, skriver Finansavisen i dag. Én investeringsstrategi var spesielt lukrativ.

– Vi har investert i aktive eierfond som har utmerket seg med å vokse og utvikle små og mellomstore europeiske bedrifter. Disse bedriftene vokser, tar ut synergier og leverer resultatet på tross av pandemi og utviklingen i aksjemarkedet for øvrig, slik resultatene i 2021 også viser. Det er særlig våre investeringer innen det vi kaller concentrated deals, det vil si spesielle situasjoner hvor private equity-fond refinansieres og restruktureres og vi er en av få investorer som har gitt særlig høy avkastning, sier Høegh-Krohn.

Du kan lese hele artikkelen her (bak betalingsmur).

Les også vår egen nyhetssak om årsresultatet.