Ny administrerende direktør i Argentum

Espen Langeland har jobbet i Argentum siden 2003 og vært leder for primary-investeringer. Foto: Ilja C. Hendel

Argentums styre konstituerte fredag 23. september Espen Langeland som ny administrerende direktør. Han tar over for Joachim Høegh-Krohn som har ledet selskapet siden 2006.

– Jeg er glad for å få på plass Langeland som konstituert administrerende direktør. Han har hatt en sentral posisjon i selskapet siden han startet i 2003 og er slik en kontinuitetsbærer, sier Bjørn Erik Næss, styreleder i Argentum.

Langeland er i dag senior investeringsdirektør i Argentum og har hatt ansvar for investeringer i primary-markedet eller nytegninger i aktive eierfond.

– Jeg ser frem til å ta fatt på rollen sammen med dyktige kolleger i Bergen og Oslo. Samtidig vil jeg takke Joachim for hans lederskap de siste 16 årene, sier Langeland.

Høegh Krohn går nå ut av Argentum.

– Det oppleves trygt å overføre lederroret til Espen og jeg ønsker ham lykke til. Jeg er stolt over de gode resultatene vi har fått til for staten og private kunder i Argentum, sier Høegh-Krohn.

– Resultatene som Joachim og teamet har levert gjennom årene er imponerende. I fjor hadde selskapet nærmere 50 prosent i avkastning i det som ble et rekordår. I årets første halvår har porteføljen utviklet seg stabilt, med en oppgang på 4 prosent, til tross for geopolitisk uro, inflasjon, rentehevinger og børsuro. Det lover bra for fremtiden til selskapet, sier styreleder Næss.