– Velg et internship innenfor områder som interesserer deg!

Elisabeth Pran studerer til daglig bærekraft og finans på det anerkjente universitetet St Andrews i Skottland. I sommer jobber hun som intern på vårt investeringsteam i Bergen, og bidrar også inn i ESG-arbeidet i Argentum.

– Jeg interesserer meg for aktiv kapitalforvaltning. Argentum er en stor private equity fondsinvestor som kan skilte med gode resultater over lang tid. Derfor var jeg interessert i å lære av nettopp Argentum teamet om hvordan man identifiserer og velger fond basert på en god risk-award profil.

«Spesielt givende å ta del i reelle investeringsscenarioer»

Tjuetoåringen fra Oslo beskriver arbeidshverdagen som intern som både spennende og gøy.

– Hver dag byr på unike læringsmuligheter som utfordrer meg til å utvide mine kunnskaper og ferdigheter. Som intern får jeg delta i varierte oppgaver og prosjekter som gir meg verdifull innsikt i investeringshverdagen.

 

 

– I løpet av en typisk arbeidshverdag hos Argentum jobber jeg tett sammen med investeringsteamet. Jeg deltar aktivt i møter og bidrar til analyser av ulike investeringsmuligheter. Det er spesielt givende å kunne ta del i reelle investeringsscenarioer og oppleve den virkelige verden av Private Equity.

Mindre selskap gir større muligheter

Pran sine beste råd til andre studenter som skal søke internship er å velge internship innenfor områder som interesserer deg.

– Velg et internship innenfor områder som interesserer deg! I mindre selskap, som Argentum, vil man ofte få muligheten til å bli eksponert for en større del av virksomheten og dermed bedre forstå hvilke deler av bransjen som du synes er mest spennende.

Grundige analyser og sterk bærekraftsprofil

– Det som har overasket meg mest er hvor grundige analyser investerings teamet foretar før de investerer i et fond og at de gjennom mange år har bygget opp en database som tracker et enormt antall fond i hele Europa over en tidsperiode på nærmere 20 år. Dette er et unikt utgangspunkt når man skal velge fond som passer til investeringsprofilen til Argentum.

– Det andre som overasket meg er hvor viktig bærekraft er for Argentum. Bærekraft gjennomsyrer alle faser av investeringene helt fra fondsselektering, investeringsbeslutning til oppfølging av fondene i eierperioden. Gjennom dette arbeidet gjør Argentum en reell forskjell ved å påvirke fond til å arbeide og forbedre seg på alle elementer knyttet til ESG.

Les mer om hvordan søke internship hos Argentum her.