Fra studier til investeringsteamet: Sondre deler sine erfaringer og gir tre gode råd til studenter

Sondre Rekdal Larsen begynte som associate i Argentums investeringsteam i januar 2023 samtidig som han fullførte masteroppgaven sin ved Norges Handelshøyskole (NHH). På tross av sin unge alder har 23-åringen en spennende internasjonal utdannelsesbakgrunn fra University of Melbourne og National University of Singapore. I tillegg har han jobbet i Kraft Finans i 2,5 år ved siden av studiene.

Argentum (A): Hva gjorde at du søkte jobb hos Argentum?

I løpet av studiene mine tok jeg diverse fag som Private Equity, Venture Capital, IPOs, fusjoner og oppkjøp, verdsettelse, samt investeringer. Dette vekket interessen min for investeringer og verdiskaping gjennom oppkjøp og fusjoner. Argentum er en ledende aktør innen Private Equity-investeringer i Europa, og det gir meg derfor eksponering mot alle mine interessefelt samtidig. Investeringer i Private Equity innebærer mye evaluering og verdsettelse av selskaper, noe som er en vesentlig del av verdiskapingen i bransjen. Som nyutdannet er det sjelden å kunne begynne rett på buyside, så jeg var faktisk ikke klar over at dette var en mulighet hos Argentum. Da jeg innså at de faktisk tilbyr denne muligheten, var det en no-brainer.

A: Nå har du vært del av vårt investeringsteam i et halvt år – hvis du skal se tilbake på det siste halvåret – hvilke to øyeblikk skiller seg ut?

Det er litt vanskelig å velge kun to øyeblikk, men jeg tror det ene som virkelig skiller seg ut, er den raske muligheten og ansvaret jeg fikk for å reise rundt i Europa for å følge opp ulike investeringer. Det har gitt meg muligheten til å møte og snakke med dyktige investorer og forvaltere fra hele verden. Dette har vært en unik opplevelse, spesielt så tidlig i karrieren.

Det andre øyeblikket som skiller seg ut, må nok være da vi gjennomførte den første dealen jeg var med på å source. Argentum håndterer investeringer for nesten 25 mrd. kroner, noe som bærer et betydelig ansvar på hele teamet. Det å få muligheten til å source og bistå på en deal som inneholder flere millioner allerede etter noen måneder i selskapet, er ganske unikt.

A: Hva gjør Argentum til en attraktiv arbeidsgiver for deg?

Først og fremst er Argentum en stor og etablert organisasjon utad med stor innflytelse. Helt fra start gir det mulighet for en enorm læringskurve. For det andre er det menneskene hos Argentum, både faglig og sosialt. Argentum består av enormt dyktige personer over hele organisasjonen. Jeg er veldig fornøyd med mottakelsen og inkluderingen.

A: Hvordan synes du det har vært å kombinere studier og jobb i Argentum det siste halvåret?

Det har gått utrolig bra. Jobben krever mye innsats, men den er samtidig relativt fleksibel. Argentum har tilrettelagt for en fleksibel arbeidsdag, noe som gjør at dette ikke har vært et problem i det hele tatt. I tillegg har den praktiske læringen fra jobben gjort studiene mine mye enklere. Jeg har hatt flaks som har kunnet tilpasse jobben etter studiene, i stedet for å måtte tilpasse studiene etter jobben.

Hvordan er det å jobbe i et selskap med spisskompetanse på PE-investeringer?

Det er flere fordeler med dette. For det første er Private Equity-bransjen kompleks og omfattende, og den dekker nesten alle aspekter av finans, økonomi og regnskap. Å få muligheten til å jobbe med eksperter innenfor dette feltet i en organisasjon som Argentum er svært verdifullt. Læringskurven er bratt, og personlig synes jeg dette er en av de mest spennende bransjene å jobbe i.

Hva er dine tre beste tips til studenter?

  1. Studer det du interesser deg for. Det vil gjøre arbeidslivet ditt mye mer givende når du er ferdig med studiene. Du vil tilbringe mange timer i mange år med å jobbe i det feltet du har studert, så det er avgjørende for trivsel og mestring.
  2. Nyt studietiden og den unike fleksibiliteten du har som student. Utveksling/grad fra utlandet er en fin måte å få oppleve ting på, og lånekassen støtter deg der.
  3. Et godt tips til jobbsøking er å vurdere Argentum hvis du er interessert i finans, økonomi eller regnskap.

Lurer du på hvordan det er å være intern hos Argentum? Les intervjuet med vår sommerintern, Elisabeth her.