Finanswatch: Kraftig nedgang i ventureinvesteringer i Norden ifølge Argentumrapport

Finanswatch skrev nylig om Argentums ferske markedsrapport, en statusrapport for det nordiske private equity markedet som tar for seg første halvår av 2023. Les hele saken i Finanswatch her.

Argentums markedsrapport om det nordiske private equity-markedet, viser at det i første halvår av 2023 var en betydelig nedgang i venture-investeringer i Norden. Kun 123 transaksjoner ble gjennomført i tidsperioden. Dette er ifølge rapporten det laveste antallet siden første halvår i 2017.

– Vi ser en klar tilbakeholdenhet i venture-markedet, drevet av høyere renter og en skiftende risikovilje hos investorer. Det er et tydelig skifte mot å prioritere stabilitet og lønnsomhet over å vokse topplinjen. Det vi ser i dagens marked, er konsekvensen av en kombinasjon av økonomiske utfordringer og en endring i investeringsmentaliteten, sier administrerende direktør i Argentum, Espen Langeland, i en pressemelding.

Langeland ser på endringen som naturlig, ettersom de siste årene har vært preget av høy investeringsvilje i venture-segmentet.

– Vi må forstå dette som en naturlig korreksjon etter flere år med rekordhøye investeringsnivåer med relativt høy prising, sier Langeland.