Møt Richard Litsén og Erlend Nordal

Vi tok en prat med Richard Litsén og Erlend Nordal som begge er blitt ønsket velkommen tilbake som investeringsdirektører i Argentum. Lær mer om disse to kjente fjesene og deres planer for Argentum fremover.

Richard Litsén returnerer til Argentum som investeringsdirektør for primary.

Et sterkt team og høy grad av kompetanse avgjørende

Richard Litsén var i Argentum frem til 2017 og hadde da blant annet ansvar for investeringene i det nordiske primary markedet. Deretter jobbet han fem år hos Ferd AS med forvalterseleksjon i noterte markeder.

Richard returnerte til Argentum i fjor og har ansvar for selskapets investeringer i primary markedet.

– Etter min tid i Ferd hadde jeg fortsatt klokkertro på modellen til PE-fond og er overbevist om at Argentum har den beste plattformen i bransjen for videre suksess. At Espen skulle lede selskapet videre var også avgjørende for meg. Jeg kan ikke tenke meg en bedre person til å lede Argentum fremover, forteller Richard.

Teamets kompetanse og erfaring var også tungtveiende for Richard sin avgjørelse om å komme tilbake til Argentum.

– Noe jeg alltid har satt stor pris på i Argentum er det overordnede fokuset på private equity-bransjen. Det er ekstremt mye bransjeerfaring- og kunnskap i organisasjonen, og ikke bare hos investeringsteamet. Vi har et kruttsterkt mid- og backoffice team som muliggjør at jeg og resten av investeringsteamet kan bruke all vår tid, og vel så det, på å sikre de beste investeringsbeslutningene for våre kunder. Selv om jeg har vært «borte» i fem år så var det fortsatt «plug and play» å komme tilbake. Argentum har alltid vært nøye med å institusjonalisere investeringsprosessen og dokumentere de ganske omfattende analysene og vurderingene som er blitt gjort, det har gjort det enkelt å komme raskt «up to speed», sier Richard.

Richard ser på kombinasjonen av primary, secondary og co-investeringer som en nøkkelfaktor for suksess. Kombinasjonen av primary, secondary og co-investeringer gir Argentum en unik innsikt i de ulike forvalterne fra komplementære perspektiver og har vært en viktig grunn for den historiske suksessen.

– Argentum dekker svært mange fond der ute og har grunnlag for å gjøre de beste investeringsbeslutningene. Selv om det har kommet mange spesialiserte secondary-aktører på banen siden vi begynte med dette for snart 15 år siden, så forblir inntrykket at man blir en preferert kjøper dersom man også har et vesentlig primary-program, avslutter Richard.

Erlend Nordal returnerer til Argentum etter fire år i rollen som CFO hos Cutters,. Erlend er investeringsdirektør for secondary hos Argentum.

Erfaring fra begge sider av bordet

Erlend Nordal returnerer til Argentum etter fire år i rollen som CFO hos Cutters,. Erlend er investeringsdirektør for secondary hos Argentum.

Kort tid etter Richards ankomst ønsket teamet også Erlend Nordal velkommen til Argentum igjen. Erlend begynte i selskapet i 2012 rett fra skolebenken på NHH og jobbet med investeringer i secondary-markedet fram til 2019. Erlend var sentral i oppbyggingen av teamet og ble raskt manager med ansvar for egne transaksjoner.

Erlend jobbet deretter fire år som CFO i den PE-eide oppstartssuksessen Cutters, der han blant annet figurerte i E24s Ledertalent-kåring i 2022. Tidligere i år returnerte han til Argentum og er nå ansvarlig for selskapets investeringer i secondary-markedet.

– Jeg tror erfaringen min fra å være tett på i et selskap som går gjennom en profesjonaliseringsprosess med et PE-fond på eiersiden, har gitt meg mange viktige perspektiver inn i jobben som investor. Det er en stor styrke at jeg har erfaring fra begge sider av bordet, selv om jeg kun har jobbet med private equity. Med det bringer jeg også inn et perspektiv som mange andre mangler i investormiljøet. Jeg har sett i praksis og «in action» hvordan et selskap blir profesjonalisert, forteller Erlend.

På spørsmål om hvorfor han valgte å komme tilbake til Argentum, er svaret tydelig.

– Argentum har en helt unik plattform, rekkevidde og posisjon i markedet, som få andre kan skilte med innen PE. Kombinasjonen med et rikt primaryprogram gir oss fantastiske muligheter innenfor secondary. Det er en ekstremt spennende plass å være. Det er ekstra spennende i tider som nå, med et mer usikkert marked, som typisk gir mange interessante muligheter innenfor secondary. I tillegg er det en fantastisk mulighet for meg å bygge en track record og lede et team av flinke folk, avslutter Erlend.

Stadig fokus på forbedring

Erlend ser muligheter for å utvikle måten Argentum jobber på. Eksempelvis har han stor tro på ytterligere datadreven innsikt og profesjonalisering av prosesser. Richard understreker også viktigheten av å strebe etter kontinuerlig forbedring.

– Vi har et fremoverlent og nytenkende team, så slike prosesser vil falle oss helt naturlig. Det ligger utrolig mye kompetanse og kunnskap innad i organisasjonen. Vi har et overordnet fokus på å lære av tidligere erfaringer. I tillegg må jeg nevne at det var veldig spennende å komme tilbake og se hvordan alle fond har utviklet seg og prestert de siste fem årene. Hittil har det vært overveldende positive erfaringer, avslutter Richard.